Groepenkast vervangen of uitbreiden in Haarlem

Bent u op zoek naar een vakman voor het uitbreiden of vervangen van uw groepenkast in Haarlem? Wellicht heeft u kortgeleden nieuwe elektrische apparaten gekocht of is uw huidige exemplaar al redelijk op leeftijd. Allebei zijn het goede redenen om de groepenkast aan te pakken.

En de elektriciens van Viking Elektra helpen u daar graag bij. Bel ons op 0172 - 23 94 33 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een veilige en perfect werkende groepenkast.

Waarom een stoppenkast vervangen?

Veiligheid en gebruiksgemak zijn de twee belangrijkste argumenten voor het vervangen van een groepenkast. Een gemiddelde groepenkast gaat tussen de 15 en 20 jaar mee. Is de groepenkast ouder dan ervaart u sneller ongemak en ontstaat er mogelijk een onveilige situatie.

Aardlekschakelaars weigeren sneller dienst en schakelaars zouden kunnen inbranden. Dat kan voor brandgevaar zorgen en levensgevaarlijke situaties opleveren. Maar er kunnen meer dingen gebeuren.

Omdat de elektrische apparaten die we gebruiken steeds sterker worden krijgen oudere groepenkasten het moeilijker. Als er verscheidene apparaten gelijktijdig worden gebruikt terwijl ze deel uitmaken van dezelfde groep ontstaat er mogelijk overbelasting. Wat er toe leidt dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een meterkast uitbreiden in Haarlem?

Als er bij een aantal groepen overbelasting optreed hoeft dat niet direct te betekenen dat de groepenkast vervangen moet worden. Vaak kan er ook worden gekozen voor het uitbreiden van de huidige groepenkast. In dat geval wordt er een groep of meerdere groepen toegevoegd.

Op deze manier wordt de stroom beter over de groepen verdeeld. En wanneer u een grootgebruiker als een sauna of een jacuzzi aanschaft kan hier een aparte groep voor worden aangelegd. Hetzelfde is mogelijk wanneer u graag zou willen overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Iedere woning en elk pand heeft een groepenkast. Hier komt de stroom het pand binnen en wordt het via verschillende groepen door het pand verspreid. Elke groep levert dus stroom aan een deel van het huis.

Als u meerdere apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig inschakelt loopt u het risico op overbelasting. Mocht er kortsluiting of overbelasting optreden binnen een bepaalde groep dan slaat de groepstop uit. En als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is als het ware dus een veiligheidsmechanisme dat in werking treed zodat er geen rampen gebeuren bij overbelasting.

Contact met Viking Elektra voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Haarlem

Wilt u een gevaarlijke situatie voorkomen door tijdig een verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u graag een uitbreiding van de groepenkast voor meer gebruiksgemak van uw elektronische apparaten? In Haarlem kunt u terecht bij Viking Elektra. Bel 0172 - 23 94 33 of vraag een offerte aan via het contactformulier.