Krachtstroom aanleggen in Haarlem

Wilt u overschakelen naar inductie koken, heeft u kortgeleden een jacuzzi aangeschaft of wilt u zware machines gaan gebruiken voor uw bedrijf? Dan heeft u meer energie nodig dan de gemiddelde verbruiker. Wij van Viking Elektra kunnen u helpen met krachtstroom aanleggen en een 3-fasenaansluiting in Haarlem. Bel 020 - 213 61 20 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De term krachtstroom wordt regelmatig als synoniem gebruikt voor een 3-fasen aansluiting. Toch betekenen ze niet helemaal hetzelfde. Krachtstroom is in principe alleen bedoeld voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het praktisch altijd over een 3-fasen aansluiting als het begrip krachtstroom ter sprake komt.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt uw aansluiting drie maal een stroomvoorziening van 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor krijgt uw groepenkast standaard drie maal 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat gebruikelijk een keer 230 volt is. Met die toegevoegde spanning is het mogelijk om apparaten met een grotere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een laadpaal of een inductiekookplaat. Bij een gewone 1-fase aansluiting zouden dergelijke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de spanning nu in 3 fasen wordt opgedeeld gebeurd dat niet.

Krachtstroom inzetten bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom in aanvulling op een 3-fasen aansluiting is nodig wanneer het zware industriële machines betreft. Deze apparaten hebben naast een grotere energiebehoefte ook meer stroomspanning nodig. De gangbare 230 volt voor het gebruik van huishoudelijke apparaten is voor deze machines niet voldoende.

Bij krachtstroom krijgt u de beschikking over een spanning van 400 volt. Om gebruik te kunnen maken van de krachtstroom zal uw groepenkast er op aangepast moeten worden. Pas dan kunt u daadwerkelijk zwaardere machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij de verzwaring van uw aansluiting?

Naast een elektricien zult u voor een krachtstroom aansluiting of 3 fasen ook een beroep moeten doen op uw netbeheerder. Daar vraagt u een verzwaring van uw aansluiting aan. Hierbij is het wel essentieel dat uw groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Is er nog geen 3-fasen hoofdschakelaar kunnen we deze voor u plaatsen. Even als het benodigde Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten waar apparaten voor een krachtstroom of 3-fasen aansluiting gebruik van maken. Dat specifieke stekkersysteem zorgt voor een goede verdeling van de elektrische spanning over de verschillende fasen.

Contact met Viking Elektra voor hulp in Haarlem

Zou u graag zo’n 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten realiseren? Of vindt u het lastig om in te schatten welk type aansluiting het meest geschikt is voor uw situatie? In Haarlem kunt u rekenen op Viking Elektra. Ook voor advies op maat.

Wij plaatsen graag uw nieuwe aansluiting en brengen alle benodigdheden mee. Of het nou een 3-fasen, een 2-fasen of een krachtstroom aansluiting betreft. Maak een afspraak via 020 - 213 61 20 of gebruik het contactformulier.